Kinesitherapie

Disciplines

per diagnose stellen we een specifiek behandelingsplan op

Bij opstart van een behandeling starten we steeds met een vraaggesprek en uitgebreid klinisch onderzoek. Zo komen we tot een kinesitherapeutische diagnose waarvoor we dan een specifiek behandelplan opstellen.

kinesitherapie bij praktijk Axis

Subdiscipline

algemene revalidatie

Binnen de algemene kinesitherapie trachten we met behulp van verschillende behandelmethodes en -technieken het natuurlijke genezingsproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen en het lichaam terug naar zijn oorspronkelijke functie te herstellen.

meer informatie
Subdiscipline

myofasciale therapie

Via myofasciale therapie worden klachten door verkeerd functionerende spieren behandeld. Hiervoor gebruiken we dry needling, warmte, stretching en compressie.

meer informatie
Subdiscipline

pre- en postnatale kinesitherapie

Kinesitherapie kan zowel tijdens de zwangerschap als in de postnatale periode een meerwaarde betekenen voor de nieuwe moeder (in spé).

meer informatie
Subdiscipline

manuele therapie

Manuele therapie wordt toegepast om de gewrichtsfunctie en -bewegingen te ondersteunen en verbeteren, door middel van mobilisaties en/of manipulaties.

meer informatie
Subdiscipline

manuele lymfedrainage

Via manuele lymfedrainage verbetert de waterhuishouding van het lichaam. Er worden klachten behandeld die veroorzaakt worden door een verstoring van het lymfestelsel, bijvoorbeeld door ziekte, stress of een ongeval.

meer informatie
Subdiscipline

bekkenbodemkinesitherapie

Bekkenbodemtherapie wordt toegepast bij klachten verbonden aan de organen in het klein bekken en onderliggende bekkenbodemspieren. Via gerichte educatie en gespecialiseerde in- en uitwendige behandeltechnieken wordt gewerkt naar een normalisatie van plas-, stoelgang en/of seksuele functie

meer informatie

consultaties bij praktijk Axis

  • Gebeuren altijd op afspraak. Gelieve minstens 12u op voorhand uw afspraak te annuleren indien je niet aanwezig kan zijn.

  • Duren gemiddeld 30 minuten, een eerste afspraak duurt 45 – 60 minuten

  • Breng bij uw eerste bezoek zeker uw identiteitskaart, voorschrift van de arts en recente medische documenten en verslagen mee.

  • Een eerste consult (45-60 min) kost 44 euro. Een opvolgconsult (30 min) kost 34 euro. Supplement dry needling kost 7 euro.
    Voor de patiënten met voorkeursregeling worden er verlaagde tarieven aangerekend, zoals vooropgesteld door het riziv.

  • De betaling gebeurt na elke sessie via Payconiq, bancontact of cash. U krijgt van ons een getuigschrift voor uw ziekenfonds om de terugbetaling te ontvangen. 

Consultations
Person
Person
Person
Person

maak een afspraak met Nils, Mathilde, Bieke of Sarah