ontmoet ons team

Disciplines

multidisciplinair met een passie voor zorg

Als multidisciplinaire praktijk bieden wij op verschillende vlakken zorg aan. Door met meerdere zorgverleners onder één dak samen te werken, hopen we jou zo compleet mogelijk te kunnen helpen. Afhankelijk van jouw hulpvraag kan je door één of meerdere collega’s begeleid worden, steeds in onderling overleg en met een sterke teamgeest.

kinesitherapie

Nils, Mathilde, Bieke en Sarah staan paraat om samen jouw klachten te bekijken en de meest geschikte behandeling op te starten. In 2022 sloegen Nils en Mathilde de handen in elkaar en ontstond praktijk Axis.

meer over kinesitherapie
Person

Mathilde, kinesiste in actie

Niet-geconventioneerd • Lid van Axxon

Mathilde Daeninck rondde in 2015 haar master in revalidatie- wetenschappen en kinesitherapie af. Ze motiveert patiënten om pijnvrij te bewegen met behulp van manuele technieken en Pilates-geïnspireerde oefentherapie met nadruk op houding en ademhaling. Als moeder van 2, snapt ze de zorgen van jonge mama’s in perinatale kinesitherapie.

Mathilde is voor onbepaalde duur afwezig en wordt vervangen door collega Sarah Smessaert en Harry Mahieu.
hallo@praktijkaxis.be

Person

Nils, kinesist in actie

Niet-geconventioneerd • Lid van Axxon

Nils Van Roose studeerde in 2013 af als master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie en is gespecialiseerd in manuele en myofasciale therapie. In 2016 richtte hij zijn eigen praktijk op die al snel uitgroeide tot groepspraktijk. Hij heeft ook 8 jaar ook als praktijkassistent binnen de opleiding voor myofasciale therapie bij Dry Needling Trigger BV gewerkt. Met zijn ervaring en kennis helpt hij u zo snel mogelijk vooruit.

Nils is afwezig op donderdagnamiddag en kan je contacteren via nils@praktijkaxis.be

Person

Bieke, kinesiste in actie

Geconventioneerd • Lid van Axxon

Bieke Samijn studeerde in 2013 af als master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie en specialiseerde zich verder in bekkenbodemkinesitherapie en pre- en postnatale revalidatie. Ze versterkte haar specialisatie in 2019 met een doctoraat over plasproblematiek bij kinderen met een beperking. Naast het werk in praktijk Axis, werkt ze als bekkenbodemtherapeut in het UZ Gent en is praktijkassistent en onderzoeker aan de Universiteit van Gent. Met haar wetenschappelijke achtergrond en ervaring in de klinische praktijk gaat ze samen met u op zoek naar de basis van de klachten en de best passende behandeling.

Bieke is enkel aanwezig op woensdagavond en zaterdagvoormiddag. Je kan haar contacteren via bieke@praktijkaxis.be

Person

Annelies, diëtiste in actie

Niet-geconventioneerd • Lid van Axxon

Annelies Naeyaert is een erkend voedingsdeskundige en diëtiste werkzaam in Assebroek en Sijsele. Met haar passie voor voeding en koken biedt ze begeleiding naar een gezonde levensstijl. Na haar studie voedings- en dieetkunde en koksopleiding is zij de perfecte keuze om cliënten te begeleiden met haar motto: “gezond eten moet vooral ook lekker zijn”.

Annelies is aanwezig op donderdag en kan je contacteren via annelies@praktijkaxis.be en 0498 82 22 49

psychotherapie

meer over psychotherapie
Person

Hilde, psychotherapeute in actie

Niet-geconventioneerd • Lid van VVCEPC

Hilde heeft meer dan 25 jaar ervaring in het begeleiden van cliënten in hun zoektocht naar meer balans in hun leven.
Zij gaat graag met jou/jullie op weg bij vragen rond belastende levenservaringen, relationele en emotionele moeilijkheden, het gevoel vast te lopen in je leven, negatief zelfbeeld, perfectionisme, stress, angst, burnout, schuld en schaamte, depressieve stemming, identiteitsvragen, rouw, trauma, lichamelijke klachten zonder medische verklaring, moeilijkheden in de partnerrelatie, …
Zij heeft ervaring in de ambulante geestelijke gezondheidszorg als therapeute voor (jong)volwassenen, ouderen en koppels.
Daarnaast heeft ze ervaring als onderzoeksmedewerker aan de Arteveldehogeschool en Universiteit Gent in het domein van de geestelijke gezondheidszorg.
Hilde studeerde Criminologie aan de KULeuven. Daarnaast behaalde zij een postgraduaat cliëntgerichte-experiëntiële psychotherapie (4 jaar) met specialisatie Emotion Focused Therapie aan Focus on Emotion. Ook heeft ze een basisopleiding Emotionally Focused Therapy (EFT) – Externship EFT voor koppels volgens S. Johnson en een specialisatie-opleiding Emotion Focused Couples (EFT-C volgens R. Goldman & L. Greenberg) i.o.
Op dit moment is zij voltijds werkzaam als zelfstandige in groepspraktijken in Brugge en Oostnieuwkerke. Sinds 2023 werkt zij ook in praktijk axis te Sijsele.

Hilde is aanwezig op maandagnamiddag, maandagavond en dinsdagavond en kan je contacteren via hilde@praktijkaxis.be en 0497 48 81 12