Bekkenbodemkinesitherapie

Een goede samenwerking tussen organen in het klein bekken (blaas, darmen, baarmoeder of prostaat) en de onderliggende bekkenbodemspieren zijn essentieel voor een normale functie in het dagelijks leven. Gerelateerde klachten kunnen een grote impact hebben op het welzijn van volwassenen en kinderen.
Binnen de bekkenbodemkinesitherapie wordt aan de hand van anamnese en aanvullend onderzoek gezocht naar de onderliggende oorzaak van de klachten en een passend behandelplan opgesteld. Behandeling bestaat vaak uit een combinatie van educatie en gespecialiseerde technieken. Dit wordt zowel toegepast bij mannen, vrouwen en kinderen.
Klachten verbonden aan het klein bekken die behandeld kunnen worden met bekkenbodemkinesitherapie zijn o.a. ongewild urine- en/of stoelgangsverlies, terugkerende blaasontstekingen, verzakkingen, prostaatproblematiek, constipatie, broek- en bedplassen, … Ook behandeling voor en na een operatie in de regio van het klein bekken is een onderdeel van bekkenbodemkinesitherapie.

Person
Person
Person
Person

maak een afspraak met Nils, Mathilde, Bieke of Sarah